NEW BRAND INSTORE & ONLINE | ICEBERG

NEW BRAND INSTORE & ONLINE | ICEBERG

| News |

NEW BRAND INSTORE & ONLINE | ICEBERG

By Emi Beverdam

Het verhaal van Iceberg begon allemaal bij Giuliana Marchini. Een 15 jaar oud meisje die woonde in Cattolica. Waar haar vader zijn eigen kleine transportbedrijf was begonnen, startte zij met het naaien van prachtige truien. Benieuwd naar het verhaal van het label Iceberg? Read on!

Guiliana Marchini.

In de jaren 50 was het leven allemaal wat moeilijker. Er was geen geld voor school maar er moest wel brood op de plank komen. Zo begon Guiliana achter de naaimachine mooie truien te breien. Haar grote droom was om verder uit te breiden en een echt bedrijf te beginnen. Haar vader wist hoe gepassioneerd zijn dochter was en zo kreeg hij een lening bij de plaatselijke bank. Guiliana kocht hiervan een van de nieuwste naaimachines. Samen met wat vriendinnen begonnen zij met naaien.

Giuliana Marciana

Al snel hoorde haar buurtbewoners van het creatieve werk wat ze deed. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zat ze achter haar naaimachine om haar lijst met klanten te kunnen voorzien van deze prachtige truien. Chique kledingwinkels in Rimini vroegen of Guiliana haar kleding wilde distribueren om in hun winkels te verkopen. Door al het enthousiasme kon ze al snel uitbreiden naar de Italiaanse gebieden Romagna en Emilia.

Van Gilmar naar Iceberg.

In 1959 gaf Giuliana het merk de naam Gilmar. Samen met haar broer Luciano en man Silvano runde ze de eerste Gilmar winkel in Cattolica. Na de eerste opening, volgde er al snel veel meer. Ook het familiehuis werd gebruikt als winkel, de slaapkamers voor de kinderen diende zelfs als warehouse.

Jean Charles de Castelbajac was in de jaren 70 een groot talent in het creëren van prachtige illustraties uit Parijs. Guiliana kreeg hier lucht van en wilde maar al te graag met hem samenwerken. Dit was het begin van Iceberg. Niet zomaar sportswear maar knitted sportswear trad in 1974 de wereld in.  

Iceberg

Maglia Girocollo Sweater.

Nu licht ik deze twee geweldige truien van het merk uit in deze blog. De truien worden gesierd door colorblocking, felle kleuren en met een sportieve twist. De Maglia Girocollo is verkrijgbaar in het rood met geel en blauw met wit. Ben je verder benieuwd naar onze collectie van Iceberg. Je shopt ze hier! Of zien we je binnenkort gezellig in onze winkel?

Maglia Gircollo Red/YellowMaglia Gircollo

Exclusive news & updates
| Nieuwsbrief